در تیرماه میانگین قیمت مسکن نسبت به خردادماه حدود یک درصد افزایش یافت، اما نکته قابل توجه این است که تورم ماهانه مسکن در تیرماه در 8 منطقه تهران، منفی بوده است.

طرح جامع مسکن

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، میانگین قیمت مسکن در مناطق جنوب شهر تهران رشد 7/ 1 درصدی نسبت به خردادماه را نشان می‌دهد و این در حالی است که رشد قیمت مسکن در مناطق شمالی حدود یک درصد بوده است.

تورم ماهانه مسکن نشان می‌دهد، رشد قیمت بیشتر در مناطق جنوب شهر نسبت به شمال شهر ریشه در ضرورت تنظیم فاصله قیمت مناطق مختلف دارد. در واقع در فازهای تورمی مسکن رابطه همیشگی قیمت در مناطق مختلف به هم خورده که این رابطه باید در میان‌مدت احیا شود.

به همین خاطر اکنون سرعت رشد قیمت مسکن در مناطق جنوبی شهر بیشتر از مناطق شمالی است تا به این ترتیب به تدریج فاصله قیمتی نامتعارف که میان سطوح قیمتی این دو شکل گرفته، تعدیل شود و به وضعیت نرمال بازگردد.

تورم ماهانه مسکن

نگاهی به آمار حجم معاملات مسکن

بررسی حجم معاملات مسکن به تفکیک مناطق در تیرماه نیز نشان‌دهنده توقف نسبی خرید آپارتمان در برخی از مناطق جنوبی شهر است. به‌ طور کلی حجم معاملات در مناطق 15 تا 21 شهر تهران نسبت به خرداد کاهشی بوده، اما در این بین در برخی از مناطق مانند 16 و 20 میزان افت ماهانه معاملات از 30 درصد هم بیشتر بوده است.

این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در میانگین قیمت مسکن در معاملات یک ماهه تیرماه اثرگذار است. در واقع اگر وضعیت معاملات در جنوب شهر در تیرماه هم مانند خردادماه بود و تا این حد کاهش پیدا نمی‌کرد، تورم مسکن در گزارش رسمی می‌توانست از یک درصد اعلامی کمتر و حتی منفی باشد.

در عوض در ماه گذشته معاملات در سه منطقه شمال شهر که به عنوان گران‌ترین مناطق پایتخت شناخته می‌شوند، یعنی مناطق یک تا سه افزایشی بوده است، به این ترتیب که در منطقه یک و سه هر کدام 13 درصد رشد و در منطقه دو 20 درصد رشد معاملات رقم خورده است.

در پایان لازم به ذکر است که تورم ماهانه مسکن به نحوی پیش رفته است که فعالان بازارهای مختلف پی‌برده‌اند که بازار مسکن با توجه به وضعیت مناقشات برجامی همچنان ظرفیت افزایش قیمت را دارد و به همین خاطر تصمیم گرفتند سرمایه خود را از بورس خارج کرده و روانه بازار مسکن کنند.

مطالعه بیشتر: مطلب «میانگین قیمت خانه در یوسف آباد» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.